maanantai 13. toukokuuta 2013

Cairns ja The Great Barrier Reef

Heips!

Lomalla viimmeinkin. Niin ne vain työt sitten loppu perjantaina. Lauantaina lentelin tosiaan lämmön perässä tänne trooppiseen Cairnsiin. Itse kaupunki on aikalailla Oulun kokoinen eli keskusta-alueella liikkuessa ei tartte muuta kuin reippaat jalat. Heti lentokoneesta ulos astuessa huomasi, että ilmasto vaihtui trooppiseksi. Sellainen lämmin "hönkä" on koko ajan päällä. Parhaat lomailukuukaudet täällä on touko-lokakuussa. Paikallisen kesän aikaan joulu-tammikuussa täällä on vähän liiankin kuumaa, kosteeta ja sateista.

Sunnuntaina osan päivästä meinas olla vähän pilvistä niin lähdin yhden norjalaisen kans lifestyle-expoille paikalliseen messukeskukseen. Messukeskus itsessään oli tosi pieni ja tarjonta aika suppea, mutta toisaalta pääsylippukin oli halpa. Messuilla pääsi muunmuassa tekemään tuttavuutta käärmeitten kans. Käärmet olivat jollain wild life osastolla. Expojen jälkeen kävimme vähän kiertelemässä kaupunkia. Ihan kaupungin keskustan tuntumaan on rakennettu laguuni uimista varten, kun meressä ei voi uida näillä korkeuksilla mm. meduusojen takia. Siitä matka jatkuikin jätskin kautta hostellille iltaa viettämään. Ilta sujuikin grillailun ja biljardin peluun merkeissä.

Buukkasin jo lauantaina maanantaille päivämatkan Suurille Valliriutoille. Tänään aamulla startattiin lähes sadan ihmisen (meidän paatissa siis) voimin snorklaamaan ja sukeltamaan riutoille. Sää oli koko päivän huikea. Siitä muistutuksena iho punottaa, mutta väliäkös sillä. Tän päivän puna on huomisen bruna, toivottavasti. :) Mutta itse asiaan eli snorklaamaan. Näkymät veden alla oli tosi huikeat. Kuin suoraan jostain satukirjasta. Voi jopa sanoa, että selkeesti reissun kohokohta tämän päivän reissu. Laivan henkilökunta oli mukavaa ja laivalla tarjottu lounaskin maistui. Päivä oli kyllä koko rahan arvoinen. Ainut harmittava asia oli, kun ei ollut vedenalaista kameraa.

Huomenna Australia jää viikon ajaksi taka-alalle, kun matka jatkuu Uuteen-Seelantiin. Samalla jää lämpimät kesäkelit tänne, kun Uudessa-Seelannissa ja Sydneyssä ei taida lämmöt enää kahdenkympin päälle nousta. Suomeen paluukin lähestyy kovaa vauhtia. Enää puoltoista viikkoa ja sit lähteekin jo lento takas.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta! Olis ollu niin siisti käyä myös ite siellä snorklaileen... ;) Mutta, kaiken tämän jälkeen - varmasti kaipaat jo kotiinkin, joten ei muuta kuin sydämellisesti tervetuloa kotiin ja käymään! :)
    Terveisiä koko väeltä täältä!

    -Noora

    VastaaPoista
  2. Vautsivau! Kylläpä näyttää huikeilta maisemat siellä :) hauskaa loppulomaa ja welcome back!

    VastaaPoista