torstai 16. toukokuuta 2013

Auckland

Ekat pari päivää Uudessa-Seelannissa vierähtivät Aucklandissa eli siis maan isoimmassa kaupungissa. Kaupungissa ei ole ihan valtavasti nähtävää Sky Towerin lisäksi. Sky Tower on siis 328 metriä korkea torni Aucklandin keskustassa. Sen näköalatasanteelle, joka on noin parissa sadassa metrissä, pääsee hissillä. Pitihän se käydä katselemassa maisemia, mutta se oli tarpeeksi, kun tarjolla olisi ollut myös Sky Walk ja Sky Jump. Korkeat paikat eivät ole suosikkipaikkojani, joten jätin suosiolla valjaissa tornin päällä kävelyn ja benjihypyn väliin. :)

Hostelli sijaitsi kivasti aivan keskustassa, joten siitä pääsi kävellen liikkumaan kaikkialle. Hostellissa erikoisuutena oli poreamme katolla ja sauna. Luit aivan oikein: sauna! Harmi vaan, että juuri visiittini aikana sauna oli huollossa, joten en päässyt sitä testaamaan. Viimeisenä yönä kahden aikaan tuli palohälytys ja jouduttiin kaikki ulos kylmään odottamaan, että palomiehet tarkistavat paikat. Mitään (ei savua eikä tulta) ei kuitenkaan löytynyt ja päästiin jatkamaan unia.

Tänään aamulla kävin noutamassa varaamani auton roadtripille Aucklandista Wellingtoniin eli pohjois-saaren pohjoisosasta aivan pohjois-saaren eteläkärkeen. Tuli ajettua sitten ekat ajot "väärän" puoleisessa liikenteessä. Muuten kaikki sujui oikeinkin hienosti, mutta monesti tuli yritettyä mennä kuskinpaikalle väärältä puolelta. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti